Notícies » Excursionisme i senderisme

S'ha posat en marxa la Ruta dels Refugis

Enviada per administrador el 07/Des/2012 - 17:43
Imatge 0 per S'ha posat en marxa la Ruta dels Refugis
Es posa en marxa la nova Ruta dels Refugis, producte de turisme actiu

Es tracta d'una ruta de senderisme de 90 quilòmetres per fer en quatre etapes
Aquest dies de desembre s'ha posat ja en marxa la central de reserves de la nova Ruta dels Refugis. La transitada Ruta dels Refugis ha modificat el seu recorregut per adaptar-la a un producte de senderisme dins el concepte turisme actiu. S'han creat 4 etapes d'entre 20 i 27 km de distancia i fàcils de fer en una jornada, combinant amb allotjaments ideals de muntanya con són Lo Refugi a Cornudella de Montsant, el Refugi de La Mussara a Vilaplana, el Refugi Musté Recasens a Mont-ral i els nous “refugis” del Càmping Prades a la vila vermella de Prades. La distancia total de la ruta són 90 km amb 4.500 m de desnivell positiu i 4.500 m de desnivell negatiu i fent-la es descobreixen els millors paratges de la Costa Daurada interior com les Muntanyes de Prades, una part del Parc Natural de la Serra de Montsant, La Vall del riu Glorieta, Siurana, etc... Aquests dies hi ha un grup de tres valencians fent-la.

Acabada la temporada de La Porta del Cel 2012, arriben els premis del sorteig entre els participants

Enviada per administrador el 24/Oct/2012 - 15:43
Imatge 0 per Acabada la temporada de La Porta del Cel 2012, arriben els premis del sorteig entre els participants
Enguany més de 800 excursionistes han fet la ruta La Porta del Cel

S'han repartit fins a 12 premis amb un valor total de 2.700 €
S'ha acabat la temporada 2012 de La Porta del Cel, i en el seu vuitè any, ha seguit apassionant a tots els muntanyencs que han realitzat el circuit. Com ho descriu el blog las rutas de moskys “...pensaba que sería una ruta más ... pero afortunadamente me encuentro en disposición de decir que es una de las más bonitas travesías que se pueden hacer en nuestro país...”.

Malgrat la crisis i la duresa del recorregut seguim mantenint el nombre de participants i ens han visitat més de 800 excursionistes.

Inauguració del Curs d'Instructor de Nordic Walking de la INWA a Puigcerdà

Enviada per administrador el 01/Jun/2012 - 22:56
Imatge 0 per Inauguració del Curs d'Instructor de Nordic Walking de la INWA a Puigcerdà
Puigcerdà, 1 de juny de 2012 – Avui divendres 1 de juny, a les 10:00 h del matí, ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de Cerdanya, a Puigcerdà, la inauguració del Curs d'Instructor de Nordic Walking de la INWA -International Nordic Wallking Federation-. L'obertura del curs ha anat a càrrec de l'Albert Casas, Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Puigcerdà, i President del Consell Esportiu de Cerdanya, que ha donat la benvinguda al assistents, donant-lis l'acollida d'una ciutat que aposta pel turisme esportiu, basant-se en la seva tradició en l'organització i en la pràctica d'esports, i que va més enllà dels esports d'hivern i de muntanya.

Celebració del Nordic Walking World Day

Enviada per administrador el 15/Mai/2012 - 19:22
Imatge 0 per Celebració del Nordic Walking World Day
El dia 20 de maig se celebra arreu del món el Dia Mundial del Nordic Walking, promogut per la INWA -International Nordic Walking Federation-. La marxa nòrdica, és una activitat física saludable, apta per a tothom, i amb nombrosos beneficis per a la salut. A Pirineu, poc a poc va fent forat entre la població local, de segona residència, o turística; i cada cop compta amb més suport per part de les institucions i de les administracions públiques (l'equip de govern de l'Ajuntament de Puigcerdà, com a suport a les iniciatives que es desenvolupen a la vila, va fer una sessió fotogràfica amb pals de marxa nòrdica, a la sortida de la reunió de junta de govern del passat mes d'abril).

La Trailwalker 2012 ha sobrepassat els 100 equips inscrits i el nombre d'equips creix cada dia

Enviada per administrador el 07/Gen/2012 - 18:51
Imatge 0 per La Trailwalker 2012 ha sobrepassat els 100 equips inscrits i el nombre d'equips creix cada dia
Aquests dies la Trailwalker 2012 ha sobrepassat el nombre de 100 equips inscrits. Cadascun d'aquests equips, format per quatre persones que caminen i dues que fan d'assistència, haurà de fer un recorregut de 100 quilòmetres en menys de 32 hores. Els equips s'han compromès a recollir com a mínim 1.500 euros provinents de donatius, que seran lliurats a Intermón Oxfam per a lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Els equips acostumen a valdre's de tota mena d'idees enginyoses per recaptar la quantitat exigida per poder-hi participar. Normalment ho aconsegueixen sense massa dificultat i, en la majoria de les ocasions, sobrepassen en escreix aquesta quantitat.

De moment l'equip que més diners ha aconseguit recaptar ha estat “¡ÑAM ÑAM X A TOTHOM!”, amb 1.872 euros, i que està format per quatre noies que provenen de diferents zones de l'estat espanyol: Madrid, Mallorca, València i Catalunya.

Un camí de camins en procés de construcció

Enviada per administrador el 19/Jun/2011 - 13:28
Imatge 0 per Un camí de camins en procés de construcció
Als Països Catalans hi ha milers de camins, camins que enllacen poblacions i que estan farcits d'història, de cultura, d'anècdotes..., camins farcits de vida. I aquests són els ingredients que van impulsar un grup de persones l'any 2003 a crear el projecte "El Camí", un projecte que vol utilitzar aquesta gran xarxa de comunicació com a instrument turístic, d'arrelament cultural i de cohesió social.

Així, amb l'objectiu de fomentar el coneixement del territori sense presses i amb temps suficient per captar detalls que d'una altra manera ens passarien de llarg, el Camí traça un recorregut en forma de vuit, d'uns 4.000 quilòmetres, dividits en 40 trams d'uns 100 quilòmetres de mitjana cadascun, que enllaça tots els caps de comarca dels Països Catalans des de València fins a la Catalunya Nord, les Illes Balears i també l'Alguer. Es tracta d'un projecte ambiciós, on la complicitat de molta gent és un dels factors claus de l'èxit. En aquests moments el Camí ha completat la senyalització de quatre trams i n'està senyalitzant quatre més. Està previst que l'any vinent, el 2012, en tingui completats deu.