Notícies

Dissabte passat es va disputar la Cursa de la Lluna

Enviada per corremonts el 23/Mar/2011 - 11:37

Imatge 0 per Dissabte passat es va disputar la Cursa de la Lluna
Informació facilitada pel Centre Excursionista de Catalunya.

El dissabte 19 de març a la nit, es va celebrar la tercera edició de la Cursa de la Lluna, una cursa popular nocturna d'esquí de muntanya al cim del Puigmal.

En aquesta tercera edició, van pujar a Núria 165 participants, entre els quals hi havia 120 inscrits a la cursa d'esquí , 45 a la amb raquetes i 20 acompanyants.

Les nevades de la darrera setmana i les bones condicions meteorològiques del mateix dia de la cursa van permetre que l'ascens es desenvolupés en unes condicions òptimes per a l'esquí i les raquetes.

Fotografia: Pep Hubach

Amb una lluna plena magnífica, un cel clar i una temperatura que rondava els 0 graus, a dos quarts de vuit de la tarda es donava la sortida dels corredors, que van seguir l'itinerari senyalitzat que passava pel Forat de l'Embut, el Pluviòmetre per finalment arribar al cim del Puigmal.

Aquest any, com a novetat, el traçat de la cursa es va senyalitzar amb balises lluminoses que va fer que el recorregut fos més visible, a l'hora que li donava un atractiu especial a la cursa.

Una hora abans de la sortida dels corredors, els guies de Vall de Núria van acompanyar als participants de la passejada amb raquetes fins quasi al Pluviòmetre on van poder seguir la cursa d'esquí i animar els corredors.

Els guanyadors en categoria masculina absoluta van ser: Jordi Bes amb un temps de 50'18'' seguit de Genís Zapater amb 52'10'' i de Marc Reixach amb 52'45''. En la categoria femenina absoluta, les guanyadores van ser: Tina Bes amb 1h02'35'' seguida d'Anna Comet amb una diferència de poc menys de 3 minuts, i de Laura Gorina amb 1h30'10''. Amb un sopar de germanor per a tots els participants, l'entrega de premis i un sorteig de material proporcionat pels patrocinadors de la cursa acompanyat de bona música es va donar per finalitzada la tercera edició de La Cursa de la Lluna.

Més informació: http://cursalluna.cec.cat