Entrevista amb l'Anna Comet, del grup Bob Solidari de Vic

Com us ha anat la Trail Walker?

Globalment ha anat molt bé, per a nosaltres era una espècie de repte, ja que tot l'equip fem curses de muntanya, però de distàncies més curtes, i era veure si aguantaríem bé la distància. I realment aquest aspecte ha anat molt bé. Llàstima que sobre el km 90 els primers equips ens varem perdre sota la pluja i el vent, ja que algú va canviar unes cintes i ens van desviar cap al Pont de Vilomara. Allà varem haver de plegar perquè un membre de l'equip va agafar un principi d'hipotèrmia i el van haver de dur a l'hospital.

Igualment ens quedem amb l'experiència i, tot i que el resultat era el darrer objectiu, mentalment el nostre lloc era el de 6è i 1r mixtes. A Mura portàvem 13 hores, a partir d'aquí ja no en tinc control, però ens van sortir 106 km!

Què t'ha semblat la prova a nivell organitzatiu i d'itinerari?

Trobo que la idea de la prova és bona i l'organització ha tingut mala sort amb aquest contratemps dels primers equips. Potser haurien pogut reaccionar abans, ja que ells ja sabien que estàvem perduts, de nit i sota la pluja i el vent i amb moltes hores a les cames. Suposo que és una situació complicada de gestionar, però per als equips que ens varem trobar amb això va ser dur i ens varem quedar un xic desemparats. Per mi ha faltat gent de l'organització a la muntanya. En els avituallaments bon ambient i molt bonic!

L'itinerari ha tingut trams molt bonics i d'altres més normals, jo sóc d'alta muntanya i em costa córrer per aquesta zona central de Catalunya. M'agraden els grans desnivells i tècnics, però tenim zones molt maques.

Us va costar gaire recaptar els 1.500 € necessaris per fer la cursa?

Els diners ens han costat, hem tallat just a 1.500 €, a la gent li ha costat col·laborar, alguns ens deien que posarien diners i llavors res de res! Varem muntar una excursió amb esmorzar i teníem guardioles repartides per alguns llocs de Vic. També cal dir que hi ha hagut gent molt generosa.

Com heu viscut l'experiència com a equip i personal?

Com a equip ha estat una gran experiència. Som un grup de bons amics, la nostra amistat ha crescut amb unes bambes posades i a la muntanya. Molt bon rotllo entre nosaltres i cap moment de tibantor, tot i que va haver-hi moments que l'haurien pogut provocar.

Personalment m'he sorprès de com he entomat els 100 km, amb molta força i bones sensacions. Estic molt sencera i vaig poder gaudir molt de la distància. No descarto algun Trail més competitiu i individual a més alta muntanya!