Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Volcà de la Banya de Boc (Vall de Llémena)

Descripció de l'itinerari
Enviada per Carles López Carles López
Vegades que s'ha obert la ruta: 4391
Vegades que s'ha descarregat el track: 1468
Itinerari circular al Puig del Volcà de Banya del Boc, situat a la Vall de Llémena.
r1171.jpg r1172.jpg r1173.jpg r1174.jpg r1175.jpg r1176.jpg r1177.jpg r1178.jpg r1179.jpg r1181.jpg r1182.jpg r1183.jpg r1184.jpg r1185.jpg r1186.jpg r1187.jpg r1188.jpg r1189.jpg r1190.jpg

Sortirem del punt km. 13, al costat hi ha un parc infantil, cal travessar la carretera i baixar a la riera pel carrer del Molí, tram de pista asfaltada. Al capdavall trobarem una cruïlla amb el camí ral cap a Girona. Cal seguir a la dreta, en direcció Sant Martí de Llémena, seguim entre cases de la urbanització fins que el camí asfaltat es converteix en una pista de terra i en lleugera pujada.
Passarem pel costat del Cal Gepic i continuarem per la pista principal fins trobar un rètol que ens indica cap el Pla de St. Joan per la Pellonera, que és la ruta que haurem de seguir. Abans ens desviarem a l'esquerra per visitar l'Ermita de Sant Medir.
Deixem l'ermita i refem el camí fins el rètol anterior, en direcció al Mas La Pellonera, que està dins del Clot de l'Omera, cràter del volcà del mateix nom. Seguim el camí per darrera de la casa que ens portarà de nou a la carretera (km. 15), seguim pel marge esquerra fins arribar a una cruïlla de camins amb un rètol. Ens trobem al Pla de Sant Joan. Cal travessar la carretera i seguir en direcció a l'ermita de Sant Joan i fins Can Noguer. En aquest punt girem 180º a la dreta. A uns 150 mts a l'esquerra ens trobarem una zona de gredes. Seguim en lleugera pujada i per la pista de la dreta, fins els camps del cràter del Volcà del Boc. Passats els camps el camí comença a fer baixada fins trobar Can Bolet, masia restaurada amb un porxo d'una sola volta, tancat amb una vidriera. Passat Can Bolet la pista està asfaltada, cal seguir per la pista principal, al cap d'uns 500 mts trobarem una boca d'hidrant (pels bombers). Cal agafar el camí que baixa per l'esquerra fins a Can Dansa. Seguirem per la part de sota i ens pocs minuts arribarem a la Font del Mont, la qual està sota un immens plataner enmig dels camps.
Deixem la font i seguim pel marge del camp, en direcció a una casa blanca que tindrem a la vista. Girem a l'esquerra i per pista asfaltada anirem fins el nostre punt de sortida.

Punt de sortida Llorà (km. 13)
Accés al punt de sortida Des de Girona cal agafar la GI-531 en direcció Sant Martí de Llémena, fins el poble de Llorà. (Km. 13)
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap
Material necessari: Cap
Alçada màxima: 397 m m
Desnivell positiu: 357 m
Durada: 2h
Distància recorreguda: 8,300
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.