Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Pedró de Tubau

Descripció de l'itinerari
Enviada per alexandre
Vegades que s'ha obert la ruta: 8098
Vegades que s'ha descarregat el track: 3028
Excursió fins al Pedró de Tubau, excel·lent mirador de la zona nord del Berguedà. Situat al nord-est de Sant Jaume de Frontanyà i amb uns boscos molt interessants de visitar, excepte en època de bolets, si volem gaudir de la sol·litud i silenci.
r1961.jpg r1962.jpg r1963.jpg r1964.jpg r1965.jpg r1966.jpg r1967.jpg r1968.jpg r1969.jpg r1970.jpg r1971.jpg r1972.jpg r1973.jpg r1974.jpg r1975.jpg r1976.jpg r1977.jpg r1978.jpg r1979.jpg r1980.jpg

Sortim de davant de l'esglèsia de St. Jaume de Frontanyà i agafem el PR C-51 en direcció nord fins el Collet de Sant Jaume. Baixem uns metres carretera avall fins a trobar una pista que gira a ma esquerra i amb un indicador cap al camí de Rasos de Tubau. Baixem la pista passant per davant la Font de la Mata i travessem el torrent, ara comencem la pujada fins una corba de la pista a l'esquerra on trobarem un corriol que va per dins el bosc, passant prop del Soler fins arribar a Cal Romà. Prenem la pista que puja per darrera la casa i la seguim fins al final, on camp a través per la Solana de Cal Romà arribarem a una altre pista que ens situa al Coll de Creu de Soler. D'aquest mateix surt un camí al nord i en baixada, amb marques vermelles, que ens porta fins travessar un rierol i seguir-lo uns metres per deixar aquest i les marques vermelles, per tornar a pujar a buscar el Cingle de les Baumes. A partir d'aquí podem seguir el camí que ressegueix els cingles o anar una mica més segur i passar la carena per dalt. Arribem a dalt el Pedró de Tubau, on trobem una petita capella dedicada a St. Marc. Comencem la baixada en direcció sud-est seguint senyals blaves fins a la Bassa de Corrubí, on girem cap al sud, sense camí evident, però sense problemes d'orientació, ja que seguim el torrent fins a trobar una pista. La seguim, i en el primer trencall girem a mà dreta, on uns metres enllà trobem la Font de Corrubí, seguim baixant suaument fins al trencall on anem per la pista de l'esquerra, paral·lela a la que seguíem, passant pel Collet de Tubau fins l'Ermita de Sant Esteve i la masia de Tubau. Darrera l'ermita surt un camí que baixa fins al Rec del Prat, on agafem un pista que ens puja altre cop fins a la carretera. D'aquí fem una drecera a buscar el PR que baixa fins a Sant Jaume de Frontanyà.

Punt de sortida Sant Jaume de Frontanyà
Accés al punt de sortida BV4656 de Borredà a la Pobla de l'Illet
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Vigilar el tros de camí que passa arran del Cingle de la Baumes. En diversos moments el poden deixar per passar per dalt la carena.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.543 m
Desnivell positiu: 840 mts m
Durada: 4-5 h
Distància recorreguda: 14 km.
Cartografia i bibliografia: Catllaràs Picancel. Editorial Alpina (1:25000)
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.