Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Els refugis al voltant del Nuvolau

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 7604
Vegades que s'ha descarregat el track: 3057
A les Dolomites hi ha una gran xarxa de refugis que permeten fer sortides amb l'objectiu d'enllaçar-los entre si mentre recorrem una zona determinada. De la mateixa manera que aquí han nascut nombroses iniciatives per promoure les rutes que passen per refugis, allà també són habituals aquests tipus de circuits. També existeixen els passaports que permeten segellar els refugis per on vas passant i fer-ne així la col·lecció. A banda, però, de l'interès comercial d'aquestes iniciatives, el cert és que els refugis ofereixen un bon servei que en alguna ocasió ens pot ser útil aprofitar. La ruta proposada aquí enllaça quatre refugis a l'entorn del Pico Nuvolau. Malgrat la massificació d'algun tram per la presència de diversos remuntadors que acosten els turistes dalt del cim, el recorregut té un parell de trams força bonics i tranquils que bé ens permetran gaudir d'aquesta sortida.
r2560.jpg r2561.jpg r2562.jpg r2563.jpg r2564.jpg r2565.jpg r2566.jpg r2567.jpg r2568.jpg r2569.jpg r2570.jpg r2571.jpg r2572.jpg r2573.jpg r2574.jpg r2575.jpg r2576.jpg r2577.jpg r2578.jpg r2579.jpg

Sortim del coll de Giau direcció unes antenes per una pista. Aviat trobem indicadors cap a diferents refugis. Agafem un trencall a la dreta amb l'indicador del refugi de les Cinque Torri i del refugi Nuvolau per la ferrada. El camí va flanquejant amb lleugera baixada. Arribats davant d'un enorme bloc de roca, trobem el trencall cap a la ferrada del refugi Nuvolau. Ens hi dirigim per un camí que puja força. La ferrada és curta i fàcil, però val més no refiar-se i anar amb el material adequat. Un cop superada, ens situem sobre un plateau de roca calcària. El refugi Nuvolau és visible a l'altra banda i hi arribem resseguint les marques de pintura blanca i vermella que ens marquen el pas entre la roca. Tot i que la pujada fins al refugi ha estat tranquil·la aquí trobem força gent per la presència de remuntadors propers. Aquest refugi és el punt més alt de la sortida, i un bon mirador que ens permet traçar el perímetre de la sortida. Seguint la línia de la carena, veiem el següent objectiu: el refugi Averau, ben bé al costat d'un remuntador. Hi baixem i des d'allà veiem també a prop el refugi Scoiattoli, al costat de les Cinque Torri. Un cop en aquest tercer refugi anem a buscar el darrer refugi de la sortida, el de les Cinque Torri. Per tornar al Passo di Giau busquem un sender que surt de la part de darrera del refugi, a la pista per on hi hem arribat. Aquest sender, que inicialment flanqueja la muntanya sense perdre ni agafar gaire desnivell, acaba resseguint la roca per un seguit de sifonades entre enormes blocs de pedra i una vegetació que creix tossuda en un ambient inhòspit. Aquest tram és força espectacular, i compensa el bullit que hem trobat a la part dels refugis. El camí no se suavitza fins que no trobem la desviació que ens ha conduït a la ferrada del refugi Nuvolau. A partir d'aquí només queda desfer el camí d'anada fins al punt d'inici.

Punt de sortida Passo di Giau (2.226 m)
Accés al punt de sortida Arribem al Passo di Giau per la SP638 que uneix Cortina d'Ampezzo i Selva di Cadore
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Petita ferrada per pujar al refugi Nuvolau amb un grau de dificultat fàcil.
Material necessari: Material de ferrada
Alçada màxima: 2.575 m
Desnivell positiu: 700 m
Durada: Unes 4 hores
Distància recorreguda: 9,5 km
Cartografia i bibliografia: Cortina d'Ampezzo e Dolomiti Ampezzane. Escala 1:25.000. Editorial Tabacco
Època aconsellable: Juliol - agost - setembre
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.