Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Cogulló de Cal Torre (Bages)

Descripció de l'itinerari
Enviada per Carles López Carles López
Vegades que s'ha obert la ruta: 6006
Vegades que s'ha descarregat el track: 1948
Itinerari circular des de Castellfollit de Boix, que ens durà al punt més alt de la Serra de Cal Torre, el Cogulló de Cal Torre (882 mts). Està situat al sud-oest del Bages i és un esplèndid balcó i mirador del pla de Bages i Montserrat.
r1982.jpg r1983.jpg r1984.jpg r1985.jpg r1986.jpg r1987.jpg r1988.jpg r1989.jpg r1990.jpg r1991.jpg r1992.jpg r1999.jpg r2000.jpg r2001.jpg r2002.jpg r2004.jpg r2005.jpg

A l'inici de la pista de terra veurem un pal indicador al Cogulló, seguir aquesta pista uns 1.300 mts fins trobar una cruïlla, a mà dreta de la qual hi ha un pal indicador de la "Drecera", seguint per un petit sender que desemboca en una pista ampla (250 mts), cal seguir per la dreta. Passarem pel costat d'una cabana de pastor i pocs metres més endavant, cal deixar la pista principal i continuar per l'esquerra per un caminet que s'enfila i voreja la Punta de Palomes. Seguirem per la carena fins al Cogulló de Cal Torre, on hi ha una caseta forestal i una taula d'orientació de la UEC Anoia.

Desfem una mica el camí i continuem a la dreta per pista ampla fins trobar una cruïlla on hi ha un "menhir" i un pal indicador a Sta. Cecília. Cal seguir recte per la pista principal en lleugera baixada. Una mica abans d'arribar a l'encreuament que ens durà a l'ermita de Sta. Cecília de Grevalosa, a la dreta hi ha restes preromàniques de Sant Miquel de Grevalosa. Un cop arribat a l'ermita de Sta. Cecília cal desfer el camí fins l'encreuament i seguir en direcció al molí de Pubill i Castellfollit. Aquesta pista cal seguir-la fins que ens trobem de cara el Mas de Can Ton, on el camí fa un revolt a la dreta per passar per la riera de Grevalosa. Passada la riera i en lleugera pujada, s'arriba a una pista asfaltada que cal seguir a l'esquerra en direcció Castellfollit. Al cap d'uns 2 km trobarem a l'esquerra una bassa contra incendis i la masia de Cal Miquel. Passat Cal Miquel i al cap d'uns 700 mts cal deixar la pista asfaltada i creuar un camp llaurat i al cap de pocs metres trobarem a la dreta el camí que ens durà fins Castellfollit de Boix.

Punt de sortida Castellfollit de Boix
Accés al punt de sortida Des de la C-37 cal prendre al sortida de Maians - Castellfollit de Boix i agafar la BV-1081.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cal evitar els dies de molta calor. No hi ha punts d'aigua
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 883 m
Desnivell positiu: + 497 m
Durada: 3 h.
Distància recorreguda: 12 km
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable: Primavera - Tardor
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.