BTT  Circular al pantà de Susqueda

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 6334
Vegades que s'ha descarregat el track: 1714
Volta per la zona de les Guilleries en aquest cas amb el pantà de Susqueda com a centre d'interès, per la qual cosa és una ruta que serà més atractiva quan el pantà està ben ple després d'una bona temporada de pluges. Es tracta d'una ruta circular que podem iniciar tant a la presa de Sau, com és el cas de l'itinerari descrit aquí, com a la presa del pantà de Susqueda, i que ens permetrà gaudir de boniques vistes del pantà sempre amb la panoràmica de fons dels cingles de la zona del Collsacabra.
r1220.jpg r1221.jpg r1222.jpg r1223.jpg r1224.jpg r1225.jpg r1226.jpg r1227.jpg r1228.jpg

Sortim de la presa del pantà de Sau. Un cop creuada continuem per la carretera cap a l'esquerra i pugem fins a l'Hostal de la Riba. Allà deixem la carretera i prenem una pista encimentada darrera la casa senyalitzada amb marques del GR 2.2. Sense deixar aquesta pista i seguint sempre la direcció de Sant Joan de Fàbregues deixem diversos trencants a dreta i esquerra. En aquest tram podem trobar vehicles, per la qual cosa estar atent. Quan arribem sota mateix de Sant Joan trobem un trencall a la dreta al costat d'una torre elèctrica (núm. 21). Ens hi desviem i deixem el GR. La pista baixa una mica però de seguida planeja per vorejar el Pla de Fàbregues. Arribem sota l'Agullola, una roca amb forma de d'agulla, on trobem un trencant a la dreta. L'agafem de baixada. Passem pel costat de l'antic mas de can Puig, situat en un mirador esplèndid dels cingles del Collsacabra. Passat el mas deixem un trencant a l'esquerra poc visible i continuem per la pista que ara comença a pujar per terreny una mica incòmode. Arribem al bosc de la Grevolosa, un bosc d'eucaliptols. A partir d'aquí la pista baixa fort fent ziga-zagues per un terreny pedregós que ens farà parar atenció. Durant la baixada podrem començar a contemplar el pantà de Susqueda, encara força a baix, però aviat ens hi acostarem i n'arribarem a la base. A partir d'aquí la pista ressegueix el pantà amb constants canvis de desnivell i creuem diversos barrancs que desemboquen al pantà. Passem per la font de cal Borni i, al cap de poc, per una pedrera. Allà veiem una pista a la dreta que puja seguint les marques d'un PR, nosaltres continuem per l'esquerra per baixar, ara sí, cap a la presa de Susqueda. Un cop situats a l'altre costat de la presa seguim la carretera que ressegueix el pantà amunt. Aviat la carretera s'enfila a l'esquerra cap a la Mare de Déu del Prat; nosaltres continuem recte per la pista que va resseguint el pantà. Passem pel costat de la font del Sot de les Branques i avancem per la pista amb tendència a pujar. El terreny és a vegades una mica pedregós combinat amb sauló. Més endavant deixem un altre trencant a l'esquerra que puja fins a Osor. Queden 8 kms. per arribar a la presa de Sau i seguim sempre per la mateixa pista que finalment s'eixampla i és més còmode. En apropar-nos al nostre punt d'inici creuem una riera per un pont i al cap de poc canviem de costat del pantà per un altre pont per arribar finalment en pujada al punt de sortida de l'itinerari.

Punt de sortida Presa pantà de Sau
Accés al punt de sortida Per arribar al punt d'inici hem d'anar fins a Vic i allà agafar la C-25, Eix Transversal, en direcció Girona. Al km. 187 (sortida 187) hem de deixar l'Eix per agafar l'N-141d en direcció a Vilanova de Sau. En arribar a aquesta població la creuem i continuem uns kms. més per la carretera fins al trencall de Sant Romà de Sau, on ens desviem cap a l'esquerra per baixar a la presa del pantà de Sau.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Terreny força variat que combina un primer tram de pista encimentada, amb pistes amb terreny força canviant després amb trams pedregosos i de sauló. Durant l'itinerari trobem dues fonts.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 750 m
Desnivell positiu: 950 m
Durada: 4 hores
Distància recorreguda: 45 km
Cartografia i bibliografia: Mapa de Les Guilleries. Escala 1:40.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any, però tenint en compte que alguns trams són força soleis.
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.