Curses i entrenaments de muntanya  5 cims de Viladecavalls

Descripció de l'itinerari
Enviada per davideiger davideiger
Vegades que s'ha obert la ruta: 4315
Vegades que s'ha descarregat el track: 1505
Volta circular principalment per corriol i pista que puja als 5 punts més alts del terme municipal de Viladecavalls

Partint de l'estació de la Renfe-Viladecavalls, travessem la via del tren per la mateixa estació. Seguim paral·lels la via direcció est fins a trobar l'entrada a la urbanització de Can Corbera (túnel i centre cívic) Aquí prenem una pista que surt en direcció nord-nordest i no la deixem fins a trobar un corriol que surt amb forta pujada a mà esquerra. El camí porta sense pèrdua fins a la carretereta asfaltada que puja fins a St. Lluís del Ristol (Can Buixeres) però no la prenem. Seguim per la pista de mà dreta i al cap d'uns 100 metres prenem un corriol molt estret a mà esquerra també amb forta pujada. Està senyalitzat amb pintura. En pocs minuts arribem dalt el primer cim (el de la Barrumbina), on per un sender una mica caòtic carenegem fins a trobar la baixada cap a tornar a trobar la mateixa carretereta anterior. En aquest punt tampoc la prenem i travessem en direcció nord seguint els pals indicatius cap al Turó de les Guixeres. Pujada constant per semi-pista i altre cop sense pèrdua fins a un petit collet on prenem a mà dreta un corriolet fins a arribar en pocs metres al Turó de les Bassotes (bones vistes) Reculem fins el collet i seguim sender amunt fins al Turó de les Guixeres, pràcticament sense vistes com el primer cim de la ruta.
Carenegem en tot moment fins arribar en baixada al Coll de Can Margarit, on travessem la pista que ve de Can Buixeres en direcció a Coll Cardús. Seguint ara sempre en direcció oest prenem un sender assenyalat, on al cap de pocs metres surt amb forta pujada a mà esquerra. Al cap d'uns 600 metres de pujada amb fort i constant desnivell arribem al 4rt cim : Turó dels Quatre Termes, també amb poques vistes. Continuem en pla i baixada fins al darrer coll que ens separa del Turó del Ros, darrer cim i alçada màxima de la ruta (640 m) Vistes excel·lents del Vallès, St. Llorenç, Obac, Montserrat i Pirineus. En aquest punt podem desfer camí pel mateix corriol estret de la carena o tornar fins al coll anterior per la pista ampla que surt del Turó pel vessant nord. Un cop al coll referit, on sempre hi ha una bassa de fang, prenem pista amb fort descens i molt pedregosa en direcció sud. Sense pèrdua arribem a una pista principal que prenem pocs metres a mà dreta i que deixem al primer trencall que trobem a mà esquerra, amb un gir de 180 graus. Seguim aquesta pista menys principal fins trobar una altra pista ampla que ve de Can Buixeres també i que no deixarem ja fins arribar pràcticament sempre en baixada, a la urbanització de Can Corbera.
Seguim carrer asfaltat pla, que ens porta a la carretereta de pujada a Can Buixeres i que prenem a mà dreta en baixada fins a trobar l'inici de l'itinerari.
Uns 10 kms. entretinguts i amb desnivell per a fer una curta però bona matinal

Punt de sortida Estació Renfe - Viladecavalls
Accés al punt de sortida C58 - sortida Viladecavalls - direcció Sant Lluis a la 1ª rotonda
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: cap, a tenir present el desnivell total acumulat (uns 1.100 metres) i anar amb compte en la baixada per la pista que baixa del Ros
Material necessari: portar aigua, no hi ha cap font en tot l'itinerari
Alçada màxima: 640 m
Desnivell positiu: 550 m
Durada: 1h, 30m. trotant
Distància recorreguda: 10 km
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable: tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.