Curses de muntanya: Modernitat i tradició s'uneixen a la festa del raiers de la Pobla de Segur amb la quarta edició de l'Espardenyada

Enviada per administrador el 03/Jul/2011 - 22:42

Ahir dissabte a la Pobla de Segur, dins de la Diada dels Raiers, va tenir lloc la 4a edició de l'Espardenyada. Aquesta cursa de 16 quilòmetres de distància i 760 metres de desnivell positiu va reunir unes 200 persones entre corredors i caminaires.

El nom d'aquesta cursa pren per nom l’antiga forma que tenien els raiers de retornar fins a l'enraiador, i que consistia en fer el camí a peu des del final del trajecte fins al punt de partida.

Amb relació a altres edicions l'equip de l'organització comenta l'augment de participants, amb uns 60 participants més que l'any passat, i també l'augment del seu nivell. També estan sorpresos per l'augment de jovent d'entre 12 i 17 anys que ha participat a l'Espardenyada i destaquen la consolidació de la gent d'entre 50 i 60 anys. Ens diuen que cada cop la gent té més ganes de passar-ho bé amb els amics a la muntanya, i saben que els avituallaments els abasteixen i hi poden petar la xerrada.


[1]La victòria en classificació masculina va ser per Marc Solà Pastoret (Poma) amb un temps de 1h 18m 37s, temps que va significar el rècord de la prova, ja que supera l'anterior en 3 minuts i 37 segons. La segona posició va ser per Jordi Palomares Adam amb un temps de 1h 22m 45s i en tercer lloc va arribar l'Àxel Arilla Cuña amb 1h 24m 36s.

En categoria femenina la victòria se la va emportar l'Àngels Batalla Puyals amb un temps de 1h 42m 20s, seguida de la Katty Ozaeta Mera amb un temps de 1h 56m 53s i d'Irene Fustagueras Farré, de corremonts.cat, en tercera posició i un temps de 2h 02m 23s.

Després de la cursa vam poder parlar una mica amb el Marc Solà i ens comentava:


Marc Solà:

Estic molt content de com ha anat la cursa i hi tornaré quan pugui. A més el temps ens ha acompanyat i ha fet una temperatura bona que l'ha fet més agradable.

[2]El recorregut el coneixia, però és la primera vegada que el faig en cursa. L'any passat el vaig fer amb l'Àxel com a entrenament. És molt maco, la pujada es deixa córrer bé i la baixada és molt tècnica, on calia controlar força. Com que les baixades tècniques m'agraden l'he gaudit força. Sabia que el recorregut m'aniria bé, ja que no és massa llarg i força ràpid. La cursa me l'he agafada com a preparació de la cursa de l'Olla de Núria.

Només agafar el camí, després de la carretera, he marcat un ritme fort per intentar destacar-me de la resta. Ens hem quedat el Jordi Palomares i jo. Als 10 o 15 minuts de pujar he vist que el Jordi es començava a quedar una mica. He seguit a un ritme fort una estona més fins a mitja pujada i després he agafat un ritme més tranquil, però sense acomodar-me en cap moment.

A nivell organitzatiu he trobat que estava molt bé. Força avituallaments, pa amb tomàquet a l'arribada i tot molt ben organitzat i ben marcat. A part d'un preu popular que s'agraeix.


Podeu veure més fotografies de la cursa aquí [3].

A més de la cursa aquest cap de setmana s'ha fet la tradicional baixada de raiers pel Noguera Pallaresa. Quatre rais han pres la sortida des de la presa de Llania per arribar a la Pobla de Segur.
Enllaços
  1. http://mailfilter1.corremonts.cat/data/images/news/espardenyada1.jpg
  2. http://mailfilter1.corremonts.cat/data/images/news/espardenyada2.jpg
  3. http://mailfilter1.corremonts.cat/https://picasaweb.google.com/EroiEga/EspardenyadaRaiers2Juliol2011