Curses de muntanya: Uns 370 corredors van participar a la vuitena edició de la Cuita el sol

Enviada per administrador el 13/Jun/2011 - 10:34

Aquest passat dissabte es va disputar la vuitena edició de la Cuita el sol.

Aquesta cursa té com a origen el conte "L'home que corria més que el sol" que va escriure Pep Coll, on es diu que la vigília de la festa major del poble d'Àreu, quan el sol es ponia a la plaça del poble, els fadrins que arribessin al cim del Monteixo abans que els atrapés l'ombra del sol projectada sobre la muntanya podrien escollir pubilla.

Així els intrèpids nois del poble es disposaven a fer els 1.680 metres de desnivell necessaris per coronar el cim.

Òbviament la realitat de la cursa és ben diferent i tant nois com noies gaudeixen d'aquesta experiència i es disposen a pujar al Monteixo per la seva aresta oest en un recorregut que des del principi puja amb una inclinació important i sostinguda.

Enguany, per raons de seguretat, la cursa va tenir dos canvis importants amb relació a les edicions anteriors: es va avançar l'hora de sortida per tal que fos possible fer la baixada amb llum de dia i es va canviar el recorregut de baixada fent-lo passar pel camí dels Crusos, que és menys dret i perillós que el recorregut fet a la pujada. Ambdós canvis van ser valorats positivament per part dels participants.

En aquesta edició la meteorologia va acompanyar i només una mica de boira tapava el cim. Llàstima de la boira perquè les vistes des del cim del Monteixo sobre la Pica d'Estats són precioses. La manca de vent i la temperatura agradable van fer el recorregut més amè.

Així que amb tots aquests ingredients uns 370 corredors van prendre la sortida de la plaça d'Àreu amb l'objectiu de completar aquest exigent recorregut.

El més ràpid en categoria masculina va ser l'Òscar Roig amb un temps d'1 hora, 5 minuts i 23 segons. En categoria femenina la victòria se la va emportar la nostra imparable campiona Mireia Miró amb un temps d'1 hora, 14 minuts i 38 segons, temps que va suposar el rècord de la cursa en categoria femenina.

[1]Els cinc primers llocs de la classificació masculina van ser per:


[2]Els cinc primers llocs de la classificació femenina van ser per:


Vols que t'enviem alguna de les fotografies de la galeria de sota amb màxima resolució? [3]Enllaços
  1. http://mailfilter1.corremonts.cat/data/images/news/cuita1.jpg
  2. http://mailfilter1.corremonts.cat/data/images/news/cuita2.jpg
  3. http://mailfilter1.corremonts.cat/index.php?module=IWforms&type=user&func=newitem&fid=5